Open Call Artiști | Reykjavik Dance Festival

Open Call Artiști | Reykjavik Dance Festival

Asociația 4Culture oferă în anul 2016, în cadrul proiectului Foreign Bodies, o bursă pentru doi tineri artiști români.

Bursa constă în acoperirea costurilor de participare (transport, cazare și diurnă) la workshop-ul ”All Inclusive” susținut de Martin Kilvady în 2016, la Reykjavik, în cadrul Reykjavik Dance Festival.

Bursa este destinată dansatorilor profesioniști cu experiență în improvizație coregrafică. Durata acesteia va fi de 2 săptămâni, în perioada 3 – 18 februarie 2016.

Aplicațiile se trimit la adresa contact@waspmagazine.com

DEADLINE: 29 Ianuarie 2016, ora 24:00!

Dosarul de aplicație trebuie completat în limba engleză, și va cuprinde:

– CV actualizat

– statement artistic / scrisoare de motivație

– fotografie portret

– fotografie dans

 

Martin este un dansator, coregraf și profesor din Slovacia. El a lucrat cu unele din cele mai bune companii de dans din Europa, incluzând Rosas, Roberto Olivan și ZOO / Thomas Hauert. El este de asemenea unul din fondatorii Les Slovaks Dance Collective, ce a avut spectacole în toată lumea. Kilvady a devenit cunoscut pentru workshopurile sale “All inclusive” unde sarcina performerilor este să își asume și să facă o tranziție ușoară între diferite roluri (meșteșugarul singuratic, omul de știință obsesiv, dansatorul jucăuș, vindecătorul griuliu, spectatorul vigilent) în timp ce mențin coerența proporțiilor studiate și a conceptelor împărtășite. Rezultatul acestui workshop va fi prezentat la Sónar Reykjavík Music Festival, în data de 18 februarie, unde totul se va întâmpla, ca însăși viața, într-o compoziție pe moment pe baza minunatei muzici. Kippi Kaninus.

Martin Kilvady (BE / SK) – BIO

Martin Kilvády s-a născut în 1974 în Banska Bystrica, Slovacia, unde a absolvit liceul. Apoi s-a încadrat într-un program pentru educație pedagocică în dans contemporan la Comenius University în Bratislava, la School of Music and Dramatic Arts unde a absolvit ca “Master of Arts”. Coregrafii și profesorii care i-au influențat cel mai mult evoluția ca dansator sunt Jan Durovcik, Miroslava Kovarova și Libor Vaculik. Din 1992 până în 1996, el a fost membru al Torzo Ballet Company din Bratislava și a performat ca liber profesionist în numeroase producții ale Slovak National Theatre din 1995 până în 1996. În 1997 el s-a alăturat Magyar Fesztival Ballet din Budapest pentru un sezon. În vara anului 1997 a devenit membru al Anne Teresa de Keersmaeker’s Rosas Dance Company în Bruxelles. A dansat în “Would”, în remontarea “Mikrocosmos” și “Achterland”, și a contribuit la crearea a “Just Before”, “Drumming”, “I Said”, și “In real time”. Pe durata acestor trei ani cu Rosas, învățăturile lui David Zambrano și ale Chrysei Parkinson i-au lărgit orizonturile în dans. Între 2001 și 2004, a colaborat cu coregraful Roberto Olivan la crearea “Natural Strange Days” și “De Farra”. În sezonul 2002-2003, el a lucrat cu compania de circ Rital Brocante. Din 2003, a fost membru al companiei lui Thomas Hauert ZOO, performând în “Five”, “Modify”, “More less said songs”, “Walking Oscar”, “Puzzled” și “Accords”. Martin a început să predea cursuri de dans în 1991 și din 2001 a pregătit programe de antrenament pentru companii de dans ca Rosas, Ultima Vez, and Charleroi Danse, conducând workshop-uri la școlile P.A.R.T.S, la DCJ – Dans Centrum Jette (Belgia), CDC Toulouse, și la ImPulsTanz Festival Vienna. El predă în mod regulat la Terpsichore, Centrum voor Dans en Beweging (Belgia). Martin Kilvády este co-fondator al Les SlovaKs Dance Collective. Ei au creat “Opening Night” (2007), “Journey Home” (2009), “Les SlovaKs – The Koncert” (2010) și “Fragments” (2012).

 

Foreign Bodies este un proiect inițiat de Asociația 4Culture în cooperare cu Stiftelsen WEE-Scavetta/Kipperberg Foundation (Norvegia) și Reykjavik Dance Festival (Islanda) care se desfășoară în perioada Decembrie 2014 – Aprilie 2016 în București/Ro, Oslo/No și Reykjavik/Is.

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Proiect finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României, în cadrul programului pentru Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul Patrimoniului Cultural European.