Workshop Marie Topp | Reykjavik Dance Festival 2016

Workshop Marie Topp | Reykjavik Dance Festival 2016

Asociația 4Culture a oferit în anul 2016 o bursă pentru tineri artiști români. Bursa a constat în acoperirea costurilor de participare la workshopul  susținut de Marie Topp în 2016, la Reykjavik, în cadrul Reykjavik Dance Festival în perioada 24 – 26 februarie 2016.  In urma lansarii unui apel deschis, aplicațiile s-au transmis la adresa contact@waspmagazine.com, cu DEADLINE: 10 februarie 2016, ora 24:00! Dosarul de aplicație completat în limba engleză, a cuprins:

  • CV actualizat
  • statement artistic / scrisoare de motivație
  • fotografie portret
  • fotografie dans

“Acest workshop este o invitație de a vă alătura noului meu proiect de cercetare. Întrebarea generală este cum e posibil să traducem idei și condepte de blurriness și haptic visuality în coregrafie? Prin coregrafie mă refer la modalitatea de transpunere a acestor concepte în gândire coregrafică, în concepte de mișcare care pot funcționa ca strategii coregrafice de lucru. În lucrările mele anterioare am explorat schimbul kinestezic între performer și spectator. Mi-am dezvoltat interesul în dialogul emoțional care are loc între performer (eu) și un membru individual al publicului, sau, aș putea spune, interesul către spaţiul emoţional pe care lucrarea îl crează între noi. Sunt inspirată de idei de haptic visuality și de cum această modalitate de a vedea afectează felul în care percepem lucrările și cum permite un alt fel de senzualitate pentru a intra în experienţa. Workshop-ul va fi o cercetare fizică a acestor idei, iar noi vom încerca să punem în aplicare aceste concepte lucrând cu practica corporală care a fost baza muncii mele din ultimii ani. Practica reprezintă o metodă de a face eforturi pentru concentrare totală în corp. E un mod de lucru cu prezența corpului în spaţiu și un fel de a fi capabil să te mişti instant între ele și să activezi trei stări : cea fizică, cea energetică și prezențele emoţionale ale corpului.” (Marie Topp)

Marie Topp  – BIO Am studiat la The National School of Performing Arts din Danemarca și am absolvit în 2009. De atunci am lucrat în principal în Danemarca, Suedia și Germania. În ultimii ani am produs și coregrafiat trei lucrări pe care acum le numesc o trilogie. Toate privesc corpul expus forţelor. Trilogia constă în trei solo-uri The Everyday Practice of Resistance (2012), Forerunning (2014) și The Visible Effects of Force (2015). Ultima lucrare am făcut-o în K3 Tanzplan Hamburg, unde am fost în rezidență din august 2014 până în aprilie 2015. Pe lângă practica mea solo, sunt co-fondator al colectivului RISK. În ultimii ani RISK s-a stabilit într-o poziţie centrală în contextul coregrafiei în Danemarca în calitate de gazde și facilitatori de proiecte care ajung dincolo de practicile individuale și crează spaţiu pentru un discurs coregrafic mai larg. marietopp.wordpress.com & risk.nu

Foreign Bodies este un proiect inițiat de Asociația 4Culture în cooperare cu Stiftelsen WEE-Scavetta/Kipperberg Foundation (Norvegia) și Reykjavik Dance Festival (Islanda) care se desfășoară în perioada Decembrie 2014 – Octombrie 2016 în București/Ro, Oslo/No și Reykjavik/Is.

Proiect cultural co-finantat in anul 2016 de Administratia Fondului Cultural National.

Proiect finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României, în cadrul programului pentru Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul Patrimoniului Cultural European.